Ușa de garaj este de obicei cea mai mare deschidere a unei case și ajunge să ocupe chiar și o treime din suprafața fațadei. De cele mai multe ori garajul este parte a casei și are deschidere pe fațada acesteia chiar spre stradă. Astfel izolarea termică și aspectul ușii de garaj devine foarte important deoarece are un impact puternic asupra izolării termice si aspectului exterioar al casei dumneavoastră.
Tocmai de aceea venim în întâmpinarea dumneavoastră cu uși de garaj cu o foarte bună izolare termică și cu un aspect modern și bine finisat, disponibil într-o gamă diverse de modele și culori, astfel încât să aveți libertatea de a alege exact textura și culoare care se potrivește cel mai bine cu arhitectura și finisajul casei dumneavoastră.
Ușile pot fi acționate manual, cu lanț sau automat, cu un motor electric.
Uși de garaj batante: ușile clasice de garaj, care se deschid stânga-dreapta. De obicei porțile de intrare în curte sunt batante. Ușile batante, din tablă, sunt frecvent întâlnite. Deși ieftine, sunt destul de puțin fiabile, și sunt dependente de verticalitate stâlpilor de susținere. De aceea nu se recomandă să fie montate în zone cu teren aluvionar, mlăștinos, sau cu tendințe de alunecare, pentru că, în timp, nu se vor mai închide corect. În plus, dacă balamalele de susținere nu sunt corect dimensionate, mai devreme sau mai târziu se vor rupe. Ușile batante sunt foarte sensibile la vânt și pot fi rupte cu ușurință de curenți mai puternici sau de vijelii. Deasemenea, sunt și mai greu de manevrat, iar o automatizare costă, în principiu, la fel de mult ca o ușă secțională întreagă.
Uși de garaj basculante: o singură foaie de metal, care se dă peste cap. Ușile basculante, dintr-o singură foaie, sunt relativ ușor de produs, și ieftine. Dar forma lor le face sensibile la orice formă de curent sau vânt, care le poate îndoi: de aceea nu este recomandat să puneți o astfel de ușă în zone deschise, sau unde sunt furtuni și vijelii. Un alt dezavantaj al acestui tip de ușă e că ocupă destul de mult spațiu, și, ca urmare micșorează spațiul util al garajului.
Uși de garaj secționale verticale: ușă se rupe în 4 sau mai multe bucăți și culisează pe șine, pe tavan. Este acționată de arcuri care pot fi: torsionale, situate deasupra golului de ușă de garaj, sau longitudinale-de tracțiune, situate de-a lungul șinelor, într-o casetă, de o parte și de altă a ușii de garaj.
Uși de garaj culisante lateral: ușă se deplasează pe o șină, pe o linie dreapta, în lateralul golului de garaj;
Uși de garaj secționale orizontal: ușă se rupe în 4 sau mai multe bucăți și culisează pe o șină îngropată, și una deasupra ușii, de-a lungul unui perete lateral al garajului
Uși de garaj tip rulou: acționează ca o jaluzea mai mare, care se rulează de-a lungul unui ax într-o casetă superioară.
Cel mai mare avantaj al ușii tip rulou e că se poate monta pe orice fel de gol de garaj, iar restricțiile sunt minime. De obicei ușile tip rulou se montează acolo unde nu există spațiu pentru oricare altă variantă de mai sus, și de obicei sunt cu acționare electrică. Există și o variantă de acționare manuală, pentru cazuri de urgență, însă ușile tip rulou nu sunt proiectate, de obicei, să fie acționate manual. Ușile tip rulou nu sunt recomandate pentru un trafic intens, și durată lor de viață e sensibil mai mică decât a celor secționale. Nu ocupă mult spațiu, și nu mănâncă din spațiul util de garaj. Deasemenea, pot fi vopsite într-o gamă largă de culori, ceea ce le poate face deosebit de estetice. Deoarece sunt mai pretențioase în exploatare și service, și mai greu de fabricat și de montat, deci, implicit, și mai scumpe, ușile tip rulou nu sunt de recomandat pentru orice fel de aplicație, sau pentru orice buzunar.